SON EN BREUGEL

De gemeente Son en Breugel bestaat uit twee dorpen die tegenover elkaar aan de Dommel liggen en vijftig jaar geleden zijn samengevoegd. Met circa 16.000 inwoners is het een middelgroot dorp, maar dan wel met een rijk verenigingsleven en veel mooie voorzieningen.

Dommeldal

De huizen van Son aan de Dommel liggen direct aan het Dommeldal. Hier meandert het riviertje de Dommel door het Brabantse land. Heerlijk om er te wandelen na een dag hard werken. Het is een andere wereld en die ligt gewoon direct voor de deur van je nieuwbouw huis in Son en Breugel.

Basisschool en kinderopvang

In Sonniuspark zit basisschool De Ruimte. Hier wordt ook kinderdagopvang en buitenschoolse opvang aangeboden.

Winkels

Son heeft in het dorp een ruim aanbod aan alledaagse winkels en supermarkten. Ook is er iedere donderdag weekmarkt in het centrum. Meubelboulevard Ekkersrijt ligt op korte afstand en is per auto prima bereikbaar. Ideaal als je je nieuwe huis in Son aan de Dommel gaat inrichten!

Sport

De sportvelden van voetbalvereniging Son en Breugel, HTCSON Hockey en Tennisvereniging HTC Son 2000 en de baan van Goflclub Son liggen iets verderop in de buurt.

Sonniuspark

Op www.sonniuspark.nl vind je alle informatie over Sonniuspark, de nieuwbouwwijk waar Son aan de Dommel een onderdeel van is.

Alles in de buurt

Bedenk dat je vanuit Son in zo’n 15 minuten in hartje Eindhoven bent. Tilburg en ‘s- Hertogenbosch liggen op zo’n twintig minuten rijden. Je bent ook binnen 10 minuten op de allerslimste
vierkante kilometer van de wereld: de High Tech Campus. Son en Breugel heeft dan ook zeer goede verbindingen met de rest van Nederland via de A2, A50, A58 en A67. En dankzij de nabijheid van Eindhoven Airport ligt zelfs de rest van de wereld dichtbij.